17 Νοε 2007

ΟΧΙ στις κορύνες του ΘΑΝΑΤΟΥ



Χαμός στο Βόλο για τις κορύνες. Ντουντούκες, σημαίες αφίσες και αγώνες. Δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κανείς οτι ολα αυτά γίνονται από τους επαγγελματίες που βγάζουν ψωμάκι πουλώντας τυρόπιτες και φραπέ σε οδηγούς αυτοκινήτων που παρκάρουν παράνομα, μπλοκάρουν την κυκολοφορία και θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Φυσικά και ξέρουν οτι οι κορύνες διευκολύνουν τη κυκλοφορία χιλάδων οδηγών που κινούνται στο Βόλο η πηγαίνουν στη δουλειά τους αλλά πρώτα κοιτάμε την τσέπη μας και μετά όλα τα άλλα.


Η σύγκεντρωση αγώνα έγινε Παρασκευή 16/11 και ώρα 12:00 πμ (όπως φαίνεται και την αφίσα-γελοιογραφία).Ευτυχώς για την πόλη του Βόλου η προσέλευση δεν ήταν και τόσο μεγάλη - για την ακρίβεια δεν ηρθε ούτε ένας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σορυ ρε φίλε, καλές οι κορύνες δε λεω αλλα ρωτα και κανα ποδηλατη που δεν μπορουμε ππιια να κυκλοφορούμε σε κεντρικούς δρόμους, δεν συζητάμε για τη Ρ.φεραιου, και μςετά δεν ΄ξερω, εμένα δε με χαλάει να περιμένω και 10 λεπτά αμα ο αλλος βγάζει το ψψωωμάκι του....άλλωστε το μόνο που δεν έλυσαν αυτά τα πλαστικά αίσχη είανι το κυκλοφοριακό πρόβλημα. ας κοιτούσαν να κάνουνα κανα παρκινγκ ΔΩΡΕΑΝ και μετά συζητάμε για όλους τους επαγγελματίες που ΔΕΝ θα πληρώνουν πια δημοτικά τέλη λόγω χρεοκοπίας.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες φίλε και συμφωνώ μαζί σου. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια οι κορίνες αλλά το ότι ο δήμος και η επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων εχει γραμμένους τους ποδηλάτες του Βόλου. Αν το είχαν σκεφτεί λιγο καλλιτερα θα μπορούσαν να λάβουν υπ όψιν τους οτι ο Βόλος έχει πολλούς ποδηλάτες που θέλουν και αυτοί να μεακινηθούν.

Να θυμίσω οτι κάποτε στη ρήγα φερραίου υπήρχαν κορίνες που οριοθετούσαν ποδηλατόδρομο αλλά δυστυχώς δεν έζησαν για πολύ.

Ετσι πώς έγιναν τα πράγματα ο μόνος ασφαλής τρόπος να κυκλοφορείς σε οδούς με κορίνες είναι ακριβώς στη μέση της λωρίδας. Μπορεί αυτό να ενοχλεί κάποιους οδηγούς αυτοκινήτων, αλλά και οι ποδηλάτες θέλουν να ζήσουν.