3 Ιουλ 2008

Κορίνες και ζώα



Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει οτι οι κορίνες στο δρόμο διευκολύνουν την κυκλοφορία τον αυτοκινήτων στο δρόμο. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο στην περίπτωση που οι οδηγοί έχουν ευφυΐα χαμηλότερη απο αυτή των προβάτων. Εκείνο όμως που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν οι επιστημονικές μελέτες, είναι οτι στην περίπτωση του βόλου οι κορίνες δυσκολεύουν την κυκλοφορία των πεζών (ανεξαρτήτως ευφυΐας) στα πεζοδρόμια.

και τώρα 2 ανέκδοτα:
1.Το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο είναι παράνομο και εγκληματικό και τιμωρείται με πρόστιμο σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
2.Η τροχαία αποτρέπει το παράνομο παρκάρισμα αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια και τιμωρεί τους παραβάτες με πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση καταγγελίας σπεύδει αμέσως και εφαρμόζει τον ΚΟΚ κατά γράμμα.

5 σχόλια:

Nikolakis είπε...

Με χαρά θα συμφωνήσω μαζί σου, στο ότι οι κορύνες χρειάζονται στο δρόμο μόνο όταν οι οδηγοί είναι του επιπέδου που περιέγραψες. Προσωπικά χάρηκα και συμφώνησα όταν μπήκαν, για ακριβώς αυτό το λόγο - θεώρησα ότι δε θα έμπαιναν στον κόπο τόσο πολύ πια να κατεβαίνουν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ με το αυτοκίνητο στο κέντρο, από τη στιγμή που έχει γίνει τόσο δυσκολότερο.

Αλλά φαίνεται ότι ο Βολιώτης επιμένει να παρκάρει όπου να'ναι, λες κι είναι τσιφλίκι του. Και "καλά κάνει", αφού έτσι έχει μάθει... αν δε βγει γερανός της τροχαίας στο δρόμο να μαζέυει αυτοκίνητα, δε βγαίνει άκρη. Αλλά ποιος θα το κάνει; πολιτικό κόστος...

Unknown είπε...

Επίσης οι χρησιμοποιούνται και ως σήμανση αεροδιαδρόμου ειδικά σε Ιάσονος και Καρτάλη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πεζοί και ποδηλάτες(το βιώνω καθημερινά).
Δεν είναι θέμα μόνο πολιτικού κόστους,αλλά πολιτικής αδιαφορίας...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λέτε φίλοι μου. Αυτό σημαίνει οτι η κατάσταση μπορεί επιτέλους να αλλάξει αν υπάρχει πολιτικό κόστος όταν ΔΕΝ βγαίνει ο γερανός ή αν παρασυρθούν 4-5 πεζοί. Προφανώς ένας δεν φτάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ας φτιαξουν μερικά δημοτικά παρκιγκ στο κεντρο και ας βελτιώσουν στο ελάχιστο τις συγκοινωνίες χαμηλώνοντας και τα εισητήρια! Τοτε ίσως ο κόσμος προτιμήσει τις μετακινήσεις στο κεντρο εναλλακτικά! Με το να κόβεις θέσεις παρκινγκ και να μήν δίνεις καποιο κίνητρο για τη μή χρηση αυτοκινήτου είναι ένα και το αύτο..
Το κλειδί είναι οι συγκοινωνίες! Είμαστε χρόνια πίσω σ'αυτο και γιαυτό έχουμε και τη ζωωδη αυτη συμπεριφορα ως οδηγοι αλλα και ως πεζοί!

Ανώνυμος είπε...

Mpravo nick wraia ta les. ta idia mas leei kai o dimarxos, vale ypopsifiotita gia na mi se psifisoume.